#
fotograaf Rob Moorees

Wie?

Ik ben Sya van ‘t Vlie, kunsthistoricus, gespecialiseerd in sculptuur en ruimtelijk georiënteerde kunst. Sinds 1998 werk ik als expositiemaker, publicist en rondleider. Mij fascineren vooral de crossovers, mengvormen van sculptuur & ruimtelijk georiënteerde kunst en andere (kunst)disciplines.
Deze 'blogsite' is bedoeld als een online platform waar ik niet alleen mijn inzichten en kritiek deel met u, maar u ook de uwe deelt met mij en mijn volgers.

Wat?

Als expositiemaker, publicist en rondleider zet ik sculptuur en ruimtelijk georiënteerde kunst in de 'spotlight'.
Als rondleider en pulicist ben ik gids en verteller. Ik kies of wijs een beeld aan, vertel het verhaal van het beeld, de maker, het oeuvre, de kunsthistorische context, en geef een oordeel: waarom is het de moeite waard, waarbij 'mooi' allang niet meer het enige criterium is.
Als expositiemaker ben ik een vertaler. Ik zet mijn idee om in een concrete selectie van beelden. Ik vertaal een theoretische in een visuele, tastbare samenhang, waarbij de verhalen van beeld en maker ondergeschikt zijn aan mijn visie.

Crossovers

Onder 'Op Avontuur' gaat u al klikkend langs een aantal voorbeelden van spannende crossovers, die zijn voorzien van een korte uitleg. Onder Crossovers treft u een reeks artikelen die ingaan op de theorie en de kunsthistorische context.

Blog

Regelmatig vul ik mijn Blog-pagina aan met crossovers. Veelal heb ik die gezien op een expositie, sculptuurroute, kunstmanifestatie - of beurs. Uiteraard is er ook aandacht voor actuele zaken, zoals exposities, openingen, onthullingen, atelierbezoeken, kunstenaarsgesprekken, symposia, debatten, kunstbeleid, en boeken over sculptuur.

Agenda

Binnenkort kunt u In de agenda zien welke lezingen, rondleidingen op het programma staan, treft u de verschijningsdatum van nieuwe publicaties, en vindt u de exposities van mij als (mede)curator.

Contact

Kortom, ik wil uw gids zijn in het land van de sculptuur en zijn crossovers. Maar een goede gids steekt altijd wat op van degenen die hij/zij meeneemt. Daarom bent u van harte uitgenodigd om te reageren. Als beeldend kunstenaar kunt u een aan u gewijd blog aanvullen en/of corrigeren en mij en mijn volgers attenderen op uw werk en activiteiten. Als kunstminnaar kunt u ons enthousiasmeren voor een expositie, kunstenaar of crossover die u hebt ontdekt.